Project Description

Gemma Mas

 


Nascuda a Premià de Mar l’any 1975, Gemma Mas és llicenciada en Pedagogia (1999) i Psicopedagogia (1999), havent assolit la suficiència investigadora al programa de doctorat Multimèdia Educatiu (2002). Paral·lelament a la formació reglada, va centrar la seva activitat professional en el camp de la formació en línia de la mà de la primera oferta de crèdits de lliure elecció totalment en línia que la Universitat de Barcelona oferia als seus estudiants. L’oferta es coneixia amb el nom d’UB en Línia (2000). Posteriorment (2004), se li encarregà la responsabilitat del departament de coordinació de programes en línia de la UBVirtual, tasca que desenvolupà fins el 2010 ja com a Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB). El mateix any (2010) se li va encomanar el disseny i posada en marxa del departament de qualitat acadèmica del propi Institut.

Durant la seva trajectòria professional ha participat en diferents projectes formatius com a docent (Ensenyament i Aprenentatge en Entorns Digitals, Multimèdia i Comunicació, etc.), ha format part dels equips tècnics en l’organització de diferents events (EARLI SIG, Jornades Multimèdia Educatiu, Fòrum Telemàtic de Docència Universitària, etc.) y ha col·laborat en projectes/grups de recerca (F9 sobre Videojocs, QACEP projecte, IMPLEMENT project, etc) i en xarxes internacionals (LERU). És coautora del llibre “La formació en línia. Una mirada integral sobre l’e-learning, b-learning,…” (Graó, 2008).

Persona convençuda de la importància de la formació continua ha realitzat diferents cursos de formació, entre d’altres: el 2017 un Postgrau en Direcció i Gestió de l’E-learning i un programa de Gestió de Projectes d’e-learning, el 2016 un curs sobre Design Thinling & Service Design, el 2015 un Postgrau en Direcció i Gestió de la Qualitat i un programa en Planificació Estratègica i Lean Management, el 2013 finalitzà el MOOC a Standford “A Crash Course on Creativity”, el 2010 un curs sobre la norma Norma UNE66181:2008 sobre formació virtual, etc.

Actualment, com a director del departament de d’innovació, qualitat i disseny de l’Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB), s’encarrega de les unitats de disseny instruccional dels programes formatius y de treballar per garantir la qualitat acadèmica i de processos. També s’encarrega d’identificar nous reptes en el camp de la formació continua promovent la personalització, singularitat i prestigi UB, i la cultura digital dels programes formatius de l’Institut. Ajudant l’Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona a transformarse per crèixer.

Volver al Programa