Dones STEAM, el futur de la tecnologia en clau femenina

Arrenca la nova edició del Congrés de Tecnologia WomenTech, sota el lema “Mujeres STEAM, el futuro de la tecnología en clave femenina”

  • La cita serà el pròxim 1 d’abril en plataforma de realitat virtual 3D.
  • Un congrés que reivindica una major visibilitat de les dones en les ciències, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques (STEAM) i la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere al món digital.
  • Per sisè any consecutiu compta amb el suport d’institucions i empreses compromeses amb un futur tecnològic més igualitari i equitatiu com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Foment del Treball i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Barcelona, 29 de març de 2022. Segons la UNESCO, només el 35% de les matriculades en carreres STEM són dones. Aquest és el punt de partida del Congrés de Tecnologia, WomenTech, que se celebra el pròxim 1 d’abril en format online mitjançant una plataforma de realitat virtual 3D, més accessible via web.

Per sisè any consecutiu, es reuniran dones referents en les àrees STEAM per a compartir vivències i experiències professionals relació amb la innovació, la tecnologia i el lideratge.

La trobada abordarà la reflexió sobre l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, el reconeixement del paper essencial d’aquelles que ja pertanyen en el món TIC i, en definitiva, fomentar la participació de tots els agents socials en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

Institucions, empreses i marques compromeses amb la visibilitat de la dona TECH

En aquesta innovadora edició, WomenTech compta amb el suport d’institucions i entitats com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Foment del Treball, la Fundació TIC Salut Social, el Col·legi de Metges de Barcelona, el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, CTecno, Dona Economia i Empresa, l’Institut de Formació Contínua IL3-UB, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), entre altres, que fan possible la seva celebració gràcies al seu inestimable suport.

A més d’empreses i marques com Gynea Laboratoris, Kern Pharma, myHealth WATCHER, Corresponsables, Fidem, Inginium, ViT, Pharma Market, MetaData, COVIDWarriors, Positiveness+; compromeses amb la promoció, l’apoderament i la visibilitat de la dona en la ciència, la recerca, la innovació i la tecnologia.

“Hem de continuar unint forces i talent per a assegurar que la tecnologia, es dissenya, es construeix i s’utilitza evitant qualsevol biaix i així, contribuir a salvaguardar els nostres drets fonamentals com a dones”, destaca Rosa Cuscó, CEO del WomenTech.

Dones STEAM, un camí per recórrer

El congrés començarà a les 9 hores amb el discurs de benvinguda, a càrrec de Joana Barbany, directora general de la Societat Digital del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori; Sara Díaz, directora de Foment del Talent Digital de Barcelona Activa; Gemma Batlle, Cap de Desenvolupament de Negoci del Mercat TIC a EURECAT; i Rosa Cuscó, CEO del Women 360° Congress i precursora del WomenTech.

Després de la taula inaugural, la Sra. Pilar Gómez-Acebo, escriptora, conferenciant i professora en escoles de negocis; convidarà a la reflexió sobre la humanització de la tecnologia i el seu impacte en les relacions amb l’empresa i l’entorn, amb la seva ponència “Persona o algorismo: ¿Piensas o te piensan?”.

A continuació, prendrà la paraula Montse Guardia Güell, Co-founder & CEO en Big Onion, Fundación ELLIS Alacant i COVIDWarriors; a més de ser una professional referent internacional en el camp de les tecnologies de la comunicació i experta en Blockchain, qui exposarà una visió global de les TIC/STEAM.

El paper essencial de les dones en les TIC

WomenTech donarà visibilitat a les dones que han estat guardonades amb els premis més prestigiosos i referents de Catalunya, els Premis DonaTIC, en la taula moderada per Laura Llinàs, amb la participació d’Anna Mercadé Ferrando, coordinadora executiva i directora, respectivament, de l’Observatori Dona Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El sector de les TIC s’ha erigit com a generador d’ocupació durant els últims anys, no obstant això, existeix un gran dèficit de professionals en aquestes àrees. La Sra. Anna Mercadé, també, presidenta i membre del jurat dels Premis DonaTIC, fa una crida a les nenes i joves perquè aportin “la seva visió del món a la Tecnologia i a la Ciència, pel bé de la Humanitat”.

En aquesta línia, amb l’objectiu d’incrementar la presència femenina en el sector tecnològic, els Premis DonaTIC, van reconèixer el talent de Marta Bertran Ferrer, Premi DonaTIC 2021 en la categoria Estudiant TIC Universitària; Cristina Steegmann Pascual, Premi DonaTIC 2020 en la categoria Divulgadora; i María Jesús Salido Rojo, Premi DonaTIC 2021 en la categoria Empresària; dones STEAM que presentaran els projectes en els quals inverteixen el seu talent, per a aconseguir que la nostra tecnologia sigui més tolerant i feminista.

Atraure e impulsar el talent femení

Oriol Alcoba, director general d’Esade Creapolis; Helena Torras, CEO i directora sòcia de Paocapital; i Bàrbara Buades, co-fundadora i CEO a meetoptics; participaran en la taula Emprenedoria DonaTIC per a conversar sobre com apoderar a les dones per a liderar projectes en el sector Tech, fomentar la vocació científica en les nenes i joves i impulsar-les a desenvolupar-se professionalment en aquestes disciplines, així com reduir la bretxa de gènere existent, per a aconseguir els objectius de l’Agenda 2030.

Innovació en l’àmbit STEAM

La jornada finalitzarà amb Gina Aran, CEO & Founder de Inginium, qui liderarà la taula Eixos innovadors en TIC/STEAM, al costat d’un elenc de referents de diferents àrees com l’economia amb Ana Costi, director EU Prevalgui Growth and Italy/Spain/Portugal Màrqueting at Amazon, que exposarà “Amazón, el canvi de paradigma”; i l’empresa de la mà de Rosa Paradell, Innovation Business Development Director at i2CAT, i la seva ponència “Una apassionant carrera TIC”.

D’altra banda, Victoria Pérez, Product Operations Leed de WeAlize, tractarà l’àmbit de la ciberseguretat social amb la xarxa ÖDOS, una plataforma basada en blockchain que proporciona proves d’identitat a dones i nenes migrants.

En l’àmbit de la salut, Joan Gil, CEO & CO-Founder Cube Technology & myHealth WATCHER, participarà amb la seva ponència “la digitalització de la prevenció de la salut en l’empresa”.

A continuació, Montse Sanjaime, CEO de DesXifrArt® i en Harmonical Economic, parlarà sobre “com les matemàtiques que hi ha darrere de les obres d’art i en la naturalesa l’han inspirat per a desenvolupar solucions tecnològiques enfocades a millorar la salut financera de les empreses”.

Finalment, intervindrà Josefina Antonijuan, Vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la presentació “revolució digital, implicacions en l’educació de les STEAM amb perspectiva de gènere”.

Per a més informació i consulta del programa, visita aquest enllaç

Compra la teva entrada Aquí

Sobre el Women 360º Congress

El Women 360º Congress, el Congrés de Salut, Benestar i Empresa per a Directives i Empresàries, neix com un espai de comunicació i networking, que posa en valor el talent femení, amb un equip de professionals de la salut, tecnologia i la comunicació amb un mateix objectiu; millorar la salut i benestar de les persones.

Cambia Idioma »