Article escrit per Rosa Bertran Autora, Doctora Políglota. Professora Universitàtia. Especialitat d’EFT & Professional Coach d’Èxit, Coach Transformacional per al Benestar, Certificada als Estats Units Tapping Into Wealth autoritzada per Margaret M Lynch.

En la neurociència afectiva o estudi de les emocions, veiem que l’amígdala del nostre cervell és on acumulem totes les emocions més profundes. A l’amígdala (conjunt de nuclis de neurones) sempre és ara i avui. Si vas ser abusat a l’edat de dos anys, encara tens 2 anys. I així per al que sigui.

Per això també, amb el reconeixement dels propis traumes –i qui n’estigi lliure que llanci la primera pedra- podem superar el que han bloquejat en nosaltres. L’EFT ha demostrat l’eficiència per a netejar els traumes de la nostra vida. I en ells rauen una quantitat d’emocions i malestars físics importants. Cal mimar aquests aspectes fins a aliviar-nos i treure’ns pesos de sobre.

Un probevi xinès diu que el dia que fas 60 anys és com si el teu aniversari tornés enrera a 1 any i que tornem a néixer vivint des de l’ànima. Segurament la saviesa del cos ens diu que desitgem viure bé la segona part de la nostra vida.

Algunes dones frenen la seva evolució i es diuen a elles mateixes: Ara que tinc quaranta anys ja no sóc a temps de fer tal cosa o ara que tinc cinquanta anys ja és massa tard per a emprendre una aventura del tipus que sigui o ara que tinc 60 anys no puc desenvolupar tal aspecte,  sense tenir cap compromís amb la seva evolució….fins que als 70 anys comencen a dir:  Els meus nets no em volen venir a veure.

Som responsables de crear-nos una vida en harmonia amb l’ésser que realment som i això reclama que ens preguntem constantment què volem aconseguir, on volem arribar i quin creixement podem assolir.

Tot el que ens aparta del creixement és mort en vida. Tot això requereix un treball interior, una exploració del nostre nen o nena interior, dels nostres desitjos i somnis, de la nostra introspecció, de la nostra valoració i d’un ingredient especialment important, l’autoestima. També de la responsabilitat de demanar ajuda a algú quan sols no podem créixer i gràcies al diàleg podem desenvolupar-nos. Pot ser una amistat, pot ser un coach, pot ser un mestre, un metge, un psicòleg o qui més adient sigui. La solitud és una part intrínseca de l’enriquiment però també quan és necessari cal afrontar-la amb saviesa per a no caure en la desolació.

La premenopausa ens prepara per a tenir el millor de la nostra vida, però si arrosseguem un matrimoni amarg o una relació dolenta amb el menjar, si no fem exercici, o tenim la ràdio de la negtivitat posada, crearem un pitjorament de la nostra existència.

La menopausa està feta per al nostre benefici. És fàcil reconèixer l’adolciment d’expressió en la cara de les dones que finalment després d’haver menstruat tant, el cos els dóna el regal de la pau amb la qual seguir els cicles de la lluna amb saviesa. I no pas per continuar fent el que no ens porta a ser feliç i que no ha funcionat.

És el moment per aprofitar el canvi. El cos ens indica que ja hem acabat amb la fertilitat física i que és hora de passar a la fertilitat mental i espiritual. Per això els xinesos parlen de viure des de l’ànima. Si no escoltem aquest missatge prenem el risc d’emmalaltir i aquesta és la raó per la qual hi ha moltes de les malalties degeneratives.

Canvi vol dir oportunitat de fer coses diferents que ens obren noves perspectives i camins. Tenir 50 anys no és una deficiència o enfermetat. És l’edat en la que entrem en una etapa de potencial regeneració. I si no netegem el que se’ns creua en el camí, ens continuarà destorbant.

Realment és l’ ocasió per a adoptar hàbits saludables, altrament la regeneració bloquejada es converteix en degeneració. Llavors correu-hi tots amb els tractaments anti-aging tant de moda avui. Enlloc del healthy aging que depèn de nosaltres.

Més o menys deu anys abans de la menopausa, la memòria del cos i la memòria emocional es posa en vies de transformació i això fa que quan arribem a assolir aquest segon canvi (atès que el primer és el de menstruar, el qual també va necessitar el seus anys de preparació) ja estem en aquesta fabulosa segona part de la vida.

Ens regenerarem en lloc de degenerar i progressivament estarem més obertes, més curioses, més creatives, més presents, en lloc de fomentar els patrons antics que no ens servien. Moltes dones se senten millor a aquesta edat. Conectem amb la força femenina de la terra, de la vida i això ens dóna poder. La paraula sànscrita shakti significa força sagrada de la primordial energia còsmica, que també està present en els homes potencialment. Aquesta força és la que conquerim quan ens fem grans.

Per saber més sobre l’autora:

Web Professional de Rosa Bertran: http://www.rosabertran.com/

Blog d’Opinió: http://www.rosabertran.wordpress.com/

Blog Art i Poesia: http://www.rosangelapoesia.wordpress.com